Läs böcker på din iPad. Lär dig engelska

1 jun 2013

Gillar du att läsa böcker på engelska? Läser du e-böcker på din iPad? Använder du ibland en ordbok för att kolla upp svåra ord? Om du svarade ”ja” på någon av dessa frågor ska du testa Flikkt på din iPad. Flikkt är en gratis läsapp som låter dig plugga på engelskan samtidigt som du får tillgång till omedelbara, sammanhangskänsliga definitioner och översättningar av svåra ord (gjorda av människor, inte maskiner!) Du kan spara orden du vill plugga mer på och använda dem i vokabulärövningar samt testa dig själv med roliga ordlekar. Alla Flikkts böcker säljs till bra priser och tjänsten levereras med en gratis e-bok per användare.  

Just nu erbjuder Flikktbiblioteket några av de riktigt stora klassikerna samt ett par lättlästa böcker från Cambridge University Press (perfekta för språkstudenter!), och det beräknas bara växa sig större och större.  

Utöver iPad-appen finns det även en webbaserad version av Flikkt. Denna är perfekt för användning i skolor och har en klassrumsfunktion som ger lärare möjligheten att följa med i sina elevers läs- och språkutveckling. Fördelen med Flikkts översättningar och definitioner är att ingen av dem är maskingenererade. De är alla gjorda av människor, av språkexperter och professionella översättare. Detta innebär att användaren kan se exakt vilket ord som ska användas i vilket sammanhanget – ett verkligt genombrott på området för språkinlärning. Avison agerar som översättningsbyrå och språkkonsult åt Flikkt. 

Prova Flikkt för iPad här, eller för webben här.  

 

Tolkning: e-Champions League

Tolkning Spanska < > Engelska: e-Champions League, finaler 2022 i Stockholm

Hybridtolkning: Stockholm & online

Simultantolkning i direktsändning (engelska, franska, spanska) vid hybridevent i Stockholm och online för INTER PARES.

Tjänster

Avison Communication är en språk- och översättningsbyrå som erbjuder heltäckande lösningar inom

Läs mer

Kunder & branscher

Läs om kunder som Avison hjälper med sina internationella kommunikationsstrategier.

Läs mer

Vilka språk arbetar vi med?

Avison översätter och tolkar idag mellan fler än 50 olika språk.

Läs mer

Nyheter

Läs om Avisons senaste uppdrag och andra roliga nyheter inom översättnings- och språkbranschen.

Läs mer

Prenumerera på nyhetsbrevet