Om oss

Om Avison Communication AB – En modern tolk-, översättnings- och språkbyrå

Avison Communication grundades 2002 av Miles Avison. Sedan dess har företaget utvecklats till en professionell, modern och mångsidig tolk-, språk- och översättningsbyrå. Avison använder sig enbart av översättare med målspråket som modersmål och med en naturlig koppling till den lokala kulturen. Översättare hos Avison förstår att en översättning enbart handlar om kommunikation med den slutliga läsaren. Språk utvecklas, språk är en vital del av kulturen och språk kommunicerar ut vårt budskap till världen

Klicka här för mer information om Avisons tjänster.

Avison Communication jobbar med multinationella företag såväl som med mindre lokala verksamheter.

När det gäller översättning  täcker vi de nordiska språken och alla europeiska språk samt de större språken i Asien och Mellanöstern (t.ex. japanska, kinesiska, koreanska, arabiska, persiska och hebreiska).

Språk handlar om kommunikation. För att kommunicera krävs mer än bara ord. Avisons språkutbildare och översättare hjälper kunder att lyckas i en internationell affärsmiljö. Vi skräddarsyr språkkurser för att möta elevernas särskilda behov. Översättningarna är perfekt anpassade till målgruppen.

 

Våra tolkar, översättare & språkutbildare 

Vi har under åratal byggt upp en omfattande databas med frilansande översättare, språkutbildare, tolkar och andra språkexperter. De band vi har med dessa personer över hela världen är ovärderliga för vår framgång. De är tillgångarna som gör att vi kan leverera kvalitetstjänster till våra kunder.

Våra översättare översätter endast till sitt, eller sina, modersmål. De har olika bakgrund inom allt från teknik till försäljning, digital marknadsföring och medicin. Vi kräver också att de har minst två års erfarenhet av professionell översättning, och de kontrolleras av oss innan de kan gå med i vårt team. Klicka här för att läsa mer om Avisons översättningsprocess.

 

Miles Avison, VD och projektledare

Förutom att vara grundare och ledare av Avison Communication har Miles också skapat ett socialt nätverk på Internet i sitt hemland England.

Som företagare intresserar sig Miles för innovativ media, kultur och kommunikation. Tack vare sin bakgrund inom språkinlärning, lokalisering och översättning blev han samarbetspartner i ett företag som utvecklade mobil-appen Flikkt. Avison tillförde relevant kunskap till utvecklandet av Flikkts applikation för språkinlärning.

Miles är utbildad inom nationalekonomi och franska vid University of Sheffield i England och har bott i både Frankrike och Sverige under sin professionella karriär. Eftersom han också är musiker och konstnär använder Miles sin kreativa känsla i rollen som företagare.

Vår expertis

Avison är ett specialistföretag baserat i Sverige. Vi erbjuder lösningar som hjälper företag att göra affärer över gränserna. Vi förser kunder med allt ifrån vanliga översättningar till skräddarsydda helhetslösningar för företag som kommunicerar internationellt. Lösningarna omfattar språkutbildning för personal, översättning och copy för reklammaterial, en komplett version av din webbplats på olika språk, samt utbildning i din målmarknads eller -regions kultur.
Vi har en passion för kommunikation och samverkan. ”En bild kan vara mycket talande, men några väl valda ord kan vara nog så målande …”.