kungsholmen bw

Om Avison

Avison erbjuder översättning, tolkförmedling och språkutbildning sedan 2002

Vad är Avison?

Om oss

Om Avison Communication AB – En modern tolk-, översättnings- och språkbyrå

Avison Communication grundades 2002 av Miles Avison. Sedan dess har företaget utvecklats till en professionell, modern och mångsidig tolk-, språk- och översättningsbyrå. Avison använder sig enbart av översättare med målspråket som modersmål och med en naturlig koppling till den lokala kulturen. Översättare hos Avison förstår att en översättning enbart handlar om kommunikation med den slutliga läsaren. Språk utvecklas, språk är en vital del av kulturen och språk kommunicerar ut vårt budskap till världen

Klicka här för mer information om Avisons tjänster.

Avison Communication jobbar med multinationella företag såväl som med mindre lokala verksamheter.

När det gäller översättning  täcker vi de nordiska språken och alla europeiska språk samt de större språken i Asien och Mellanöstern (t.ex. japanska, kinesiska, koreanska, arabiska, persiska och hebreiska).

Språk handlar om kommunikation. För att kommunicera krävs mer än bara ord. Avisons språkutbildare och översättare hjälper kunder att lyckas i en internationell affärsmiljö. Vi skräddarsyr språkkurser för att möta elevernas särskilda behov. Översättningarna är perfekt anpassade till målgruppen.

 

Våra tolkar, översättare & språkutbildare 

Vi har under åratal byggt upp en omfattande databas med frilansande översättare, språkutbildare, tolkar och andra språkexperter. De band vi har med dessa personer över hela världen är ovärderliga för vår framgång. De är tillgångarna som gör att vi kan leverera kvalitetstjänster till våra kunder.

Våra översättare översätter endast till sitt, eller sina, modersmål. De har olika bakgrund inom allt från teknik till försäljning, digital marknadsföring och medicin. Vi kräver också att de har minst två års erfarenhet av professionell översättning, och de kontrolleras av oss innan de kan gå med i vårt team. Klicka här för att läsa mer om Avisons översättningsprocess.

 

Miles Avison, VD och projektledare

Förutom att vara grundare och ledare av Avison Communication har Miles också skapat ett socialt nätverk på Internet i sitt hemland England.

Som företagare intresserar sig Miles för innovativ media, kultur och kommunikation. Tack vare sin bakgrund inom språkinlärning, lokalisering och översättning blev han samarbetspartner i ett företag som utvecklade mobil-appen Flikkt. Avison tillförde relevant kunskap till utvecklandet av Flikkts applikation för språkinlärning.

Miles är utbildad inom nationalekonomi och franska vid University of Sheffield i England och har bott i både Frankrike och Sverige under sin professionella karriär. Eftersom han också är musiker och konstnär använder Miles sin kreativa känsla i rollen som företagare.

 

 

Stephanie Lindqvist, projektledare och språklärare

Stephanie har arbetat med språk i 26 år (i skrivande stund), bland annat som bokredaktör, språklärare, översättare och författare.

Stephanie har rest mycket vilket gör henne till en utmärkt kontakt för både kunder och översättare/tolkar/lärare här på Avison. Hon kommer från USA och har arbetat och/eller bott i New York, Ryssland, Tjeckien, Frankrike, Filippinerna, Turkiet och Sverige.

Stephanie är en entusiastisk trädgårdsmästare, läsare och språkpolis – så hon passar perfekt på en översättningsbyrå där vi gillar att se till att språklagarna efterlevs!

Hennes huvudsakliga ansvarsområden är att leda projekt, hantera kundkonton, leta efter och anlita nya översättare, lärare och tolkar samt att arbeta med redigering, engelskutbildning och översättning.

Stephanie talar svenska och franska samt lite ryska och turkiska (men de två sistnämnda språken är ganska rostiga). Hennes modersmål är engelska.

 

 

Vår expertis

Avison är ett specialistföretag baserat i Sverige. Vi erbjuder lösningar som hjälper företag att göra affärer över gränserna. Vi förser kunder med allt ifrån vanliga översättningar till skräddarsydda helhetslösningar för företag som kommunicerar internationellt. Lösningarna omfattar språkutbildning för personal, översättning och copy för reklammaterial, en komplett version av din webbplats på olika språk, samt utbildning i din målmarknads eller -regions kultur.
Vi har en passion för kommunikation och samverkan. ”En bild kan vara mycket talande, men några väl valda ord kan vara nog så målande …”.

Tolkning: e-Champions League

Tolkning Spanska < > Engelska: e-Champions League, finaler 2022 i Stockholm

Tolkning: fredssamtalen, Jemen

Simultantolkning – arabiska < > engelska, fredssamtalen om Jemen. Huthi-rebeller, FN:s…

Läs mer

Online simultantolkning (RSI)

Tolkning i realtid av online konferenser. Hållbar lösning & färre utgifter för utrustning, tekniker, resor och mötesplatser.

Läs mer

Hybridtolkning: Stockholm & online

Simultantolkning i direktsändning (engelska, franska, spanska) vid hybridevent i Stockholm och online för INTER PARES.

Omlokalisering till Kina?

Då vill du kunna säga och göra rätt saker när du kommer dit. Ta en intensivkurs i Kinesiska…

Läs mer

Tjänster

Avison Communication är en språk- och översättningsbyrå som erbjuder heltäckande lösningar inom

Läs mer

Varför lokalisera din hemsida?

82 % av alla konsumenter är mindre benägna att handla på nätet om sidan inte är på deras modersmål.

Läs mer

Kunder & branscher

Läs om kunder som Avison hjälper med sina internationella kommunikationsstrategier.

Läs mer

Vilka språk arbetar vi med?

Avison översätter och tolkar idag mellan fler än 50 olika språk.

Läs mer

Juridisk översättning

Översättning av kontrakt & avtal av experter med en bakgrund i juridik

Läs mer

Nyheter

Läs om Avisons senaste uppdrag och andra roliga nyheter inom översättnings- och språkbranschen.

Läs mer

Prenumerera på nyhetsbrevet

Översättning
Screen Shot 2017-10-10 at 15.49.38
Översättningsbyrå
Språktjänster