Översättningsprocess

Teknisk översättning

13 sep 2017

Högkvalitativa tekniska översättningar, av experter. Manualer. Instruktioner. Broschyrer. Teknisk dokumentation. Garantier. Användarhandböcker. Licensdokument. Patent.

Tekniska översättningar spänner över ett stort antal områden. Det kan vara allt från en miljötidning om ledande luftkonditioneringslösningar, till lokaliseringen av en banbrytande ny app. Det kan röra sig om bruksanvisningar för kunder på en annan kontinent, eller en speakerröst på ett främmande språk för en världsledande tillverkare av vitvaror. Eller en komplex årsredovisning för ett kapitalförvaltningsbolag. 

Kanske har du en ny innovation och behöver få din patentansökan översatt till flera språk, eller en hemsida som visar upp din produkt för de asiatiska marknaderna. 

Avisons erfarna och kvalificerade tekniska översättare har den kompetens som krävs för att göra en korrekt översättning och lokalisering av dina tekniska texter. Och i ett antal olika språkkombinationer kan vi även erbjuda auktoriserade översättningar (stämplade med översättarens sigill). Våra översättare översätter alltid till sitt modersmål. Klicka här för att få en kostnadsfri offert på en teknisk översättning

Vi använder bara översättare med relevant bakgrund för tekniska översättningar. Många är före detta ingenjörer med en förkärlek för språk, som valt att satsa på en ny karriär. 

Tekniken spelar även en viktig roll i vårt översättningsarbete. Med så kallade CAT-verktyg (datorassisterad översättning) säkerställer vi inte bara kvalitetsnivån, utan kan även erbjuda våra kunder rabatter utifrån textens volym, antal repetitioner osv. Även om tekniken är till god hjälp, är det alltid våra mänskliga översättare som har sista ordet. 

Kontakta oss här om du behöver en teknisk översättning till något av våra över 50 språk. Klicka här för mer information om Avisons tjänster.

Tolkning: e-Champions League

Tolkning Spanska < > Engelska: e-Champions League, finaler 2022 i Stockholm

Hybridtolkning: Stockholm & online

Simultantolkning i direktsändning (engelska, franska, spanska) vid hybridevent i Stockholm och online för INTER PARES.

Tjänster

Avison Communication är en språk- och översättningsbyrå som erbjuder heltäckande lösningar inom

Läs mer

Kunder & branscher

Läs om kunder som Avison hjälper med sina internationella kommunikationsstrategier.

Läs mer

Vilka språk arbetar vi med?

Avison översätter och tolkar idag mellan fler än 50 olika språk.

Läs mer

Nyheter

Läs om Avisons senaste uppdrag och andra roliga nyheter inom översättnings- och språkbranschen.

Läs mer

Prenumerera på nyhetsbrevet