Tolkning

Att tolka kräver utbildning och stor erfarenthet. Det finns flera olika typer av tolkning, men de som Avison jobbar mest med är:

Konsekutivtolkning: Vid konsekutivtolkning lyssnar tolken först på talaren, antecknar om så är nödvändigt, och sen  tolkar till målspråket då talaren gör ett uppehåll. Denna typ av tolkning används allmänt vid sk. kontakttolkning, konferenser och affärsmöten. Begär offert på konsekutivtolkning.

Simultantolkning: Simultantolkning fordrar en högst slipad koncentrationsförmåga, då tolkningen till målspråket sker nästan samtidigt som den talade texten på källspråket. Ibland brukar tolken sitta bredvid åhöraren och viska (viskande tolkning) men normalt använder man en ljudanläggning i salen och en kabin där tolken sitter och lyssnar på talaren i hörlurar och talar in i en mikrofon. Åhörarna har i sin tur hörlurar på sig, i vilka de lyssnar på tolkningen. Tolken har ingen kontakt med talaren och kan inte be honom att upprepa meningen. Eftersom simultantolkning kräver en mycket hög koncentrationsförmåga vid längre tolkningar måste man anlita två tolkar som avlöser varandra varje halvtimme. För att säkerställa en tolkning av hög kvalitet borde tolken i förväg få tillgång till material inom ämnet, exempelvis presentationer av talet m.m. Begär offert på simultantolkning.

Avison jobbar med båda konsekutiv-, simultan- och viskande tolkning. Välkommen med en förfrågan eller klicka här för att begära en offert.

 

Tolktjänster; begär offert

  • Berätta om dina behov. Om ni vet datum, plats, språk, ämne, antal deltagare osv, det hjälper oss att ta fram en offert.

 

Tjänster

Avison Communication är en språk- och översättningsbyrå som erbjuder heltäckande lösningar inom

Läs mer

Tolkning: World Water Week 2017

Tolkning i flera språk åt WWF och UN Water på World Water Week 2017 i Stockholm

Läs mer

Kunder & branscher

Läs om kunder som Avison hjälper med sina internationella kommunikationsstrategier.

Läs mer

Vilka språk arbetar vi med?

Avison översätter och tolkar idag mellan fler än 50 olika språk.

Läs mer

Nyheter

Läs om Avisons senaste uppdrag och andra roliga nyheter inom översättnings- och språkbranschen.

Läs mer

Prenumerera på nyhetsbrevet

matias-larhag-117008 1